توصیه‌های دارویی در ماه مبارک رمضان

22 ارديبهشت 1397
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان داشت: یکی از دغدغه‌های بیماران در ماه رمضان روزه‌داری و چگونگی مصرف داروها می‌باشد، در این ماه تغییرات بسیار زیادی در فرایندهای معمولی بدن رخ می‌دهد که این امر می‌تواند بر روی وضعیت بیماری و دارو درمانی افراد تأثیر بگذارد.

دکتر سهیل افرازی اظهار داشت: با توصیه‌های ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها و محدودیت‌های بیماری‌های مزمن می‌توان به افزایش سطح سلامت روزه‌داران محترم و ایجاد شرایطی مناسب جهت انجام فریضه دینی کمک کرد.
وی افزود: در ایام روزه‌داری بیماران هرگز نباید وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف نمایند، چراکه این عمل باعث ایجاد اختلال در روند درمان می‌شود، بنابراین قبل از هر اقدامی حتماً باید با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت نمایند.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: مصرف بسیاری از داروها را می‌توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل کرد.
دکتر سهیل افرازی اظهار داشت: قطع یک‌باره برخی داروها بسیار خطرناک است، تغییر تعداد دفعات مصرف دارو، زمان مصرف دارو و عدم رعایت فاصله زمانی مصرف دارو می‌تواند باعث تغییر اثربخشی و تأثیر داروها در بدن شود و مشکلات درمانی ایجاد نماید.
وی اضافه کرد: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گیرند، بیماران باید ازنظر سطح قند خون، فشارخون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه رمضان تعیین می‌شود.
دکتر سهیل افرازی اظهار داشت: بیمارانی که انسولین مصرف می‌کنند باید با پزشک خود مشورت نمایند و در تمام بیماران دیابتی تنظیم و کنترل مرتب قند خون بسیار مهم است.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان داشت: اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به‌موقع آن‌ها در زمان معین دارد و در ایام روزه‌داری خودسرانه نوبت داروی خود را قطع نکنید چراکه قطع ناگهانی برخی از داروها به‌واسطه روزه‌داری بسیار خطرناک است.
دکتر افرازی تأکید کرد: هم بیماران و هم‌خانواده فرد مبتلابه دیابت باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدیدکننده بیمار در ایام روزه‌داری مورد مشاوره قرار گیرند.
وی افزود: همچنین در مورد علایم افزایش و کاهش قند خون، اندازه‌گیری قند خون، تنظیم وعده‌های غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک باید آموزش لازم را دریافت کنند و علاوه بر این، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود.
دکتر افرازی بیان کرد: بارداری، شیردهی، روده تحریک‌پذیر، یبوست و زخم‌های گوارشی، اختلالات کلیوی و بیماری‌های اعصاب و روان همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم است قبل از روزه‌داری با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه گرفتن مشورت نماید.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان داشت: استفاده خودسرانه از داروهای ضدبارداری ترکیبی LD، HD و غیره در بانوان جهت قطع خونریزی دوران قاعدگی و به‌منظور کامل کردن روزه در ماه مبارک رمضان تبعات خطرناکی همانند: اختلالات انعقادی و ایجاد لخته در عروق اندام‌های تحتانی و حتی آسیب عروق مغزی را به دنبال خواهد داشت.



کلمات کلیدی:
توصیه.دارو.ماه     مبارک     رمضان.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   22 ارديبهشت 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >